ChineseBanyan

 Cypress

 Pine

             Black Olive

Bithi Wisteria

Boxwood

                 Cascade Juniper

  Eleagnus

       

            Scarlet Quince

 

    

         

Bonsaiteknik

BBonsai-teknik----pasning og pleje.o

Bonsai, betyder Træ i skål. De første Bonsai stammer oprindeligt fra Kina, men blev gennem århundreder udviklet til en kunstform af den japanske adel. I vore dage dyrkes Bonsai i alle samfundslag over hele Japan.

Interessen for de små træer bredte sig  til USA, hvor der bor mange mennesker af japansk afstamning. Senere blev bonsai populære i England, og nu har bonsaidyrkningen et stadigt voksende antal tilhængere på det Europæiske fastland.
Denne spændende fritidsbeskæftigelse har i højere grad end andre kulturelementer fra Østen gode chancer for at glide ind i vores vestlige civilisation.  Selv betragter jeg det at dyrke bonsai som en udviklingsproces, der ligner en årelang uddannelse.

For de som eventuelt måtte være interesserede i at prøve at dyrke egne bonsai findes der en vældig lærerig og i alle måder god lille bog om emnet.
Den hedder: Grundbog i Bonsai, skrevet af Hermann Metz, i dansk udgave
ved Vibeke Fode. Forlag Komma & Clausen. Bogen giver et klart indblik og en god vejledning i bonsaidyrkning. Den forklarer i detaljer om den teknik, der anvendes for at forme de små træer, og der er omhyggelig vejledning i pasning og pleje af træerne.
Bogen indeholder også oversigter over egnede planter, både til udendørs-og indendørs bonsai. Der er specielle forslag til de mennesker, der gerne vil se hurtige resultater.
Der findes naturligvis masser af litteratur om emnet, bøger som er til stor hjælp for både begyndere og de mere erfarne. Også internettet har et kæmpemateriale som er værd at kigge på. Bibliotekerne har ligeledes en del bøger man kan låne, for at se om man overhovedet har lyst, tid, og plads til denne fascinerende
hobby.
Eet er dog sikkert, det kræver en stor del  entusiasme at dyrke en lille Bonsai, helt fra et spædt skud, til et smukt og velformet lille træ. Man må væbne sig med tålmod, og ikke blive for skuffet, hvis det mislykkes engang imellem.Til gengæld er det dejligt når det lykkes. Præcis som med alle andre ting i livet:-)
Til de eventuelt interesserede kan jeg kun sige: prøv en enkelt gang, og du vil sikkert blive grebet af det.

Min mand Douglas, har lavet et dejligt lille hvidt bord til mig, som nu står i min havestue. På det har jeg anbragt mine Bonsai, således at jeg kan nyde synet af dem hver dag, og følge med i hvad der sker med dem i løbet af året. De løvfældende er smukke om efteråret, selv  når de taber løvet, og de er endnu smukkere om foråret når de får nye lysegrønne skud og blade, nogle af dem blomstrer, det er som at have en miniature-skov inde i sin stue. Ligeledes er det et morsomt arbejde at trimme,  klippe og forme de små træer så de tager sig bedst ud. I sandhed en dejlig hobby.

Bonsai´s kan købes allerede fremdrevne, i forskellige aldre  og størrelser, mange planteskoler og butikker med bonsai-handel har dem. Find dem i telefonbogen. eller på nettet, men husk når du køber, at spørge om alder og størrelser inden du køber, spørg om blomstring,  løvfældning, og evt. lidt om pasning og pleje.

SII
jjjjjjj


 en fortsættessiden
Herunder billeder af mine egne Bonsai taget i sommeren 2002

 

 

ggggdddd    

 

   

DDDDD

     

back to top

Back to top

back