Har du nogensinde tænk på at skrive dine erindringer?

Blot det faktum at du overhovedet læser videre kunne indicere at tanken har strejfet dig ?

En af de bedste gaver vi kan give vore børn og børnebørn er at skrive om hvorledes tiden var da vi var børn.  Tænk på hvor ofte vi hører de små sige: "Fortæl om den gang du var barn"
Det er faktisk den eneste  sande måde for fremtidige generationer at få at vide hvordan livet generelt  var for så længe siden.
Medlemmer af din familie, især børn og børnebørn og deres børn igen ønsker at vide mere om dit liv end du tror .De vil ganske sikkert  glæde sig  over hvert ord og hvert minde du har ulejliget dig med at nedskrive.
Skriv din autobiografi nu medens du stadig kan, og lad den blive en gave til dine efterkommere.  

Mange mennesker undervurderer værdien i at skrive deres livs historie.

De siger ofte:" Der er såmænd intet interessant eller særligt spændende sket i mit liv som er værd at skrive  om". Det er helt forkert.!  For det første:  tænk på det faktum at du har levet i en tidsperiode hvor der har været flest eventyrlige, og spændende udviklinger i historien.Og på så få år.
Mange ting er hændt i de år,  både gode og mindre gode. Vi har været igennem fremmed besættelse af vort land.
Vort land blev befriet,  en masse fantastiske fremskridt  blev gjort, nye ting blev opdaget eller opfundet.
Du har set alt dette ske førstehånd. -.Du har lært så meget.
Mange af os har kæmpet os frem, stiftet familie og opdraget vore børn midt i det hele.. Det kan ikke være gået sporløst hen over os, vi have tanker og følelser omkring den tid?
Nu er chancen der til at fortælle vore efterkommere om det. 

Det er absolut ikke meningen, ej heller nødvendigt  at vi skal hælde  vore inderste tanker ,længsler,sorger, og andre følelsesladede ting ud over papiret. Slet ikke! Men kommende generationer vil være interesserede i hvorledes vi levede og oplevede tingene da vi selv var børn, teenagers og senere voksne, med egne hjem og familier o.s.v.  Lad os fortælle dem om hvorledes vor egen verden så ud den gang og fra vor egen synsvinkel.

Hvorledes boede man? Hvordan var hjemmene indrettede? Hvad spiste man den gang ? Hvilket tøj gik man i  Hvordan var skolegang og og undervisning?  Kammeratskab og venner? 
Hvorledes og hvorhen rejste man?  Mest populære slik?  Bedste oplevelser? Sommerophold? o.s.v.
Hvordan fejrede men højtiderne,f.eks. jul, påske. pinse, fødselsdag, ferie  og andre begivenheder? 
Hvilke sygdomme og behandlinger havde man? Hvad slags legetøj var mest populært,? Hvad legede man?  Hvilke transportmidler benyttedes ? Hvilken religion og tro blev du opdraget i?  Hvilke studier gennemgik du? Hvordan var din uddannelse og dit/dine  jobs?
Hvornår og hvor blev du forlovet og /eller gift?  Hvorledes formede  livet sig i det hele taget den gang sammenlignet med livet  i dag? Du vil opdage at du gemmer på en uudtømmelig kilde af oplevelser.!
Personligt tror jeg at børn og børnebørn, og kommende generationer vil se det som en gave, at få indblik i netop vor  livs/tidshistorie.

Så har du lyst, så kom i gang, hellere i dag end i morgen.

Selv praktiserer jeg en måde at skrive begivenhederne ned på, som passer mig specielt godt:
" Hver gang jeg kommer i tanke om noget  jeg mindes og som jeg vil fortælle børn og børnebørn skriver jeg det ned på et ark papir, uden hensyntagen til år og dato." Samler derefter papirerne i et ringbind, for senere at redigere Bogen i kronologisk orden.
Måske vil du hellere skrive din på en helt anden måde- det er ligegyldigt hvilken måde man vælger, blot man kommer i gang!
Og så pludselig en dag opdager man  at man faktisk har levet et spændende liv, endda  et helt anderledes og unikt  end man lige huskede,  og så tager det fart !  Snart er bogen færdig og du er glad for at du skrev den.


Og så har du opnået hvad du ville, nemlig at give dine børn og børnebørn en gave som kun du kan give dem.

Tilbage til toppen